vineri, 22 ianuarie 2010

Nemultumirea ucide!

Nemultumitului i se ia darul! E o zicala la care nu m-am gandit foarte mult pana cu ceva vreme in urma. Dar e foarte adevarata. Nemultumirea duce la cea mai apriga nefericire. A fi nemultumit inseamna sa vezi tot timpul orice eveniment din viata ta imbracat in negru. Chiar daca ai un acoperis deasupra capului, esti nemultumit. Iti doresti o casa mai mare. Chiar daca ai trecut clasa sau ai reusit sa iei un examen greu cu o nota minima, te intristezi si nemultumirea pune stapanire pe tine, pentru ca nu ai luat o nota mai mare. Chiar daca Dumnezeu se ingrijeste de hrana ta zilnica, si nu iti lipseste o mancare simpla, dar sanatoasa, te gandesti tot timpul cat de nefericit esti ca nu poti avea parte in fiecare zi de o friptura suculenta cu cartofi prajiti.
Vreau sa-ti dau o veste proasta! Dumnezeu uraste nemultumirea. Este una dintre atitudinile pe care El a taiat-o de la radacina, inca din vechime. Cel putin asta spune Sfanta Scriptura in Cartea Numeri, acolo unde prezinta poporul lui Dumnezeu, poporul ales, Israel, proaspat iesit din robia egipteana, unde nu avusese parte de prea multe bucurii si unde principalul obiectiv era sa ramana in viata si sa indeplineasca norma de caramizi cuvenite fiecarei persoane la sfarsitul zilei. Acesti evrei, in Egipt erau, cei mai de plans oameni. Nu aveau nimic. Doar viata. Nici macar speranta. Resemnarea pusese stapanire pe ei.
Si Domnul lucreaza, prin Moise si Aaron, ii scoate pe evrei din Egipt. Primesc cel mai mare dar pe care il puteau primi: LIBERTATEA. Pai cand esti liber, nu iti mai pasa atat de mult daca apa este plata sau minerala, daca painea este proaspata sau mai uscata, daca mananci de 3 ori pe zi, sau o data pe zi, daca mananci doar o bucata de paine sau un pui la rotisor.
Dumnezeu nu numai ca le-a oferit libertatea, dar le-a oferit protectie, ceea ce era foarte mult pentru niste oameni ce calatoreau in necunoscut. Le-a oferit o hrana foarte sanatoasa, mana, satioasa si cu gust foarte bun. Le oferea apa, care in desertul era mai pretioasa ca aurul. Te-ai fi gandit ca nu mai e nevoie de nimic.
Cand colo, unii dintre ei incep sa practice nemultumirea. Si vor carne. Multa carne. Si Dumnezeu ingaduie si lucrul asta. Dar nu ingaduie lacomia lor. Si lacomia lor ii distruge. Sfarsesc prin a muri cu carnea in gura. Sfarsesc prin a fi nemultumiti, cand aveau toate motivele sa sara in sus de bucurie.
Evreii s-au plans ca le merge rau exact in momentul cel mai frumos al vietii lor. Priveste in jurul tau si vezi ce a facut Dumnezeu pentru tine. Priveste in jurul tau si vezi de merita sa fii trist cand ai toate motivele sa fii fericit. E posibil ca nemultumirea ta sa le distruga viata nu numai celor dragi, dar s-ar putea sa te duca pe tine intr-un loc unde sa nu mai ai ocazia de a fi multumit sau nemultumit.
Dumnezeu uraste nemultumirea, dar iubeste nemultumitii. Iubeste atat de mujlt nemultumitii, incat vrea ca acestia sa gaseasca motive de bucurie in orice lucru din viata lor. Dar mai ales doreste ca fiecare nemultumit sa-si aduca povara la picioarele lui Isus. E posibil sa pleci de acolo mai mult decat multumit…

Niciun comentariu: