luni, 8 februarie 2010

Esti un accident?

Am auzit de multe ori, vorbind despre un copil chiar cu parintii lui, ca acesta ar fi aparut pe lume dintr-un accident. Nu fusese programat, sau a venit prea repede in viata lor, neputand sa se bucure foarte mult timp de intimitatea casatoriei, ori s-au trezit asteptand un copil nefiind casatoriti inca. Si multe alte cazuri… Fiecare deosebit in felul sau… Copii… Copii iubiti sau mai putin iubiti de catre parinti. Frumosi sau mai putin frumosi. Inteligenti sau mai putin inteligenti. Parinti… Parinti fericiti de asa zisul accident din viata lor sau mai putin fericiti de acest lucru.

Lasati-ma sa cred ca aceste accidente nu exista de fapt. Chiar daca parintii sunt luati prin surprindere, venirea pe lume a acestor finite nu este straina deloc lui Dumnezeu. Toti oamenii care vin pe aceasta planeta nu sunt rodul intamplarii, ci fac parte din planul lui Dumnezeu. Faptul ca tu ai ajuns in aceasta lume nu este rodul intamplarii. Pentru ca Sfanta Scriptura spune in Psalmul 139:

TU MI-AI INTOCMIT RARUNCHII, TU M-AI TESUT IN PANTECELE MAMEI MELE; TE LAUD CA SUNT O FAPTURA ATAT DE MINUNATA. MINUNATE SUNT LUCRARILE TALE SI CE BINE VEDE SUFLETUL MEU LUCRUL ACESTA! TRUPUL MEU NU ERA ASCUNS DE TINE, CAND AM FOST FACUT INTR-UN LOC TAINIC, TESUT IN CHIP CIUDAT, CA IN ADANCIMILE PAMANTULUI. CAND NU ERAM DECAT UN PLOD FARA CHIP, OCHII TAI MA VEDEAU SI IN CARTEA TA ERAU SCRISE TOATE ZILELE CARE-MI ERAU RANDUITE, MAI INAINTE DE A FI FOST VREUNA DIN ELE.

Vestea buna este ca nu esti un accident. Daca cineva iti spune lucrul asta sa-l contrazici. Vestea si mai buna este ca faci parte din planul lui Dumnezeu. Toti facem parte. Si asta e extraordinar…

12 comentarii:

Dracool spunea...

spune-i asta unei femei violate si evident insarcinata ca urmare al "actului".... oare ce parere are despre planul lui Doamne-Doamne???

simgramancri spunea...

Dumnezeu sufera impreuna cu acea femeie.. Partea buna este ca El se poate folosi de orice tragedie pentru a realiza ceva bun. El poate sa aline inima femeii si poate sa aduca biruinta acolo unde nu e nici o raza de speranta...

Claudiu spunea...

Daca poti sa vezi dincolo de aceasta lume, poti accepta orice ti se poate intampla. Nu e usor, mai ales atunci cand despre tine vorbesti. Iosif poate fi un exemplu de om a carui suferinta aduce salvare. Insa exista si motive pentru suferinta despre care vom sti doar in vesnicie, ori niciodata. Cu siguranta ca Dumnezeu nu se bucura de raul omului, insa poate face parte din Planul Sau, pe care noi il cunoastem fiecare doar in patratica noastra de viata.

Dracool spunea...

deci violul intra in planul lui d-zeu ?? cam pervers din partea lui...
dar daca femeia a fost violata chiar de catre tatal ei ??
am cunoscut persoane aflate in aceasta situatie.... nu vrei sa stii in ce stare sufleteasca se afla...

simgramancri spunea...

Nu intra in planul Lui, ci in cel al diavolului. Diavolul este cel care are atata ura in el fata de fiintele umane incat le aduce in starea asta. DUmnezeu se foloseste de nenorocirile produse de Satana pentru a aduce mangaiere, speranta si credinta. DUmnezeu poate sa sarute, acolo unde Satana isi vasra mizeriile... Dumnezeu poate sa atinga chiar si mintea ta, chiar daca Satana si-a facut un cuib bine aparat acolo...

Claudiu spunea...

Daca eu as fi fost nascut dintr-un viol, ce as fi putut spune? Dorinta lui Dumnezeu nu a fost sa se intample asa, insa ingaduinta sa a fost in felul asta. Ne e foarte greu sa acceptam raul, insa la toate acestea Dumnezeu le da un scop, o ruta. Ti-ai frant piciorul, nu e bine si Dumnezeu si-ar fi dorit ca tu sa nu suferi, insa pana la urma descoperi ca e spre binele tau intr-un fel sau altul. Violul este o situatie extrema prin care o fiinta umana poate trece, insa sa nu uitam ca intr-un sens figurat noi comitem mule violuri pe zi. De multe ori ii facem aproapelui multe lucruri pe care el nu si le doreste. Nu e si acesta tot un viol? Faptul ca este mai intim contactul fizic, produce o trauma imensa in sufletul cuiva, insa pentru altcineva o tradare poate fi la fel de importanta.

Cristi, te voi contrazice din nou pentru ca nu cred ca Dumnezeu saruta unde Satana si-a varsat mizeriile. As spune mai degraba ca vindeca si indeparteaza cu sangele Sau.

tanara mamica spunea...

Imi place sa cred ca nimic din ce se intampla in lumea asta nu este un accident si ca nenorocirile sunt doar permise si nu planificate de Dumnezeu. Fiecare insa intelege cum vrea si crede ce vrea. Tocmai in acest lucru consta acel "free will", libera alegere.

jemiol spunea...

De acord, insa Dumnezeu pedepseste si pedeapsa lui este planificata chiar si pentru sfarsitul timpului.

Dracool spunea...

voi sunteti baptisti,martorii lui iehova,mormoni sau penticostali??
va rog sa-mi raspundeti sincer...

simgramancri spunea...

Eu as vrea sa ma consider crestin... asta pentru ca Hristos mi-a dat numele Lui. Restul nu mai conteaza...

dracool spunea...

n-ai raspuns la intrebare..
nu te eschiva... fac pariu ca esti penticostal sau baptist...

simgramancri spunea...

Daca ai face pariu, ai pierde. Daca pentru tine conteaza mult denominatiunea din care fac parte, atunci sunt adventist...