sâmbătă, 27 martie 2010

Dumnezeu ne fereste de diavol?

In cartea 1 Samuel 23:14, scrie ca Saul il cauta mereu (pe David), dar Dumnezeu nu l-a dat in mainile lui.

De cand Saul, imparatul Israelului, vazuse in David un pretendent la tron, cauta sa-l ucida. De altfel, o buna perioada de timp asta a fost principalul lui scop. Ceea ce ne spune insa Biblia este ca, indifferent cat de mult l-a cautat Saul, Dumnezeu nu l-a dat pe David in mainile lui. In contextul de mai sus, Saul intruchipeaza raul, iar David binele. Este ceea ce se inatmpla si cu noi. Diavolul ne cauta mereu, dar Dumnezeu nu ne da in mainile lui. E incurajator. E un sentiment de siguranta sa stii ca esti aparat de Dumnezeu si ca Satana nu iti poate face nimic. E adevarat insa? Oare Dumnezeu nu ne da in mainile Satanei? Pe David l-a ferit. Iov de ce a fost dat sa fie terorizat de cel rau? Am incredere in Dumnezeu, dar in acelasi timp nu as vrea sa fiu lepadat de El, nu as vrea sa fiu dat pe mana Diavolului. Si atunci ce ramane de facut? De unde stiu ca sunt in mana lui Dumnezeu sau nu?

3 comentarii:

Lacramioara spunea...

Stim ca satana l-a invinuit pe Iov ca este credincios datorita binecuvantarilor primite de la Dumnezeu.Atunci El a ingaduit satanei sa aduca nenorociri asupra casei lui Iov pentru a demonstra ca este credincios pentru ca il iubeste si nu datorita binecuvantarilor primite.Iov a dat dovada de credinciosie si in vremuri grele si a ramas un exemplu demn de urmat.Adevarul este ca trebuie sa alegem zilnic sa ramanem langa Dumnezeu pentru a fi siguri de protectia lui.

simgramancri spunea...

Iov alegea zi de zi sa ramana langa Dumnezeu si tot a fost lasat pe mana Satanei. David si el voia sa ramana cu Dumnezeu si totusi a avut foarte multe caderi. SI eu vreau sa raman langa Dumnezeu si sa am parte de protectia Lui, insa nici nu pot si nici nu am destula credinta pentru asta. Tocmai de asta ma gandeam: Dumnezeu ma protejeaza neconditionat sau daca raman langa el. Ma protejeaza neconditionat sau mai da pe mana celui rau din cand in cand...

Lacramioara spunea...

Daca ne contabilizam greselile vom cadea in descurajare,cel credincios cade de sapte ori si se ridica.De multe ori prin alegerile noastre mergem singuri pe terenul satanei dar chiar si atunci Dumnezeu tot ne ofera o anumita protectie.Cred ca Dumnezeu ne protejeaza neconditionat,iubirea lui tot neconditionata este,ne cheama la el asa cum suntem cu nedesavarsirile si pacatele noastre.Daca dorim sa ramanem langa El ne va da puterea de care avem nevoie pentru a face voia lui.