marți, 2 februarie 2010

Cum ar fi daca Isus ar trai 24 de ore in locul meu?

Cum ar fi daca Isus ar trai in locul meu timp de 24 de ore? Cum ar decurge ziua?

Cred ca s-ar trezi undeva in jurul orei 5 si sunt sigur ca primul lucru pe care L-ar face ar fi sa isi indrepte gandurile catre Dumnezeu Tatal. Nu ar incepe ziua fara sa aiba o relatie deosebita cu Cel care are toata puterea si biruinta asupra lumii. Dupa 2 ore de rugaciune s-ar pregati de plecarea la munca. Ar pleca la scoala si sunt sigur ca nu ar sta pe scaun, atunci cand in autobuz este aglomeratie, atunci cand o batranica sau o femeie insarcinata sta in picioare. Nu se enerveaza atunci cand este inghiontit in tramvai si nu se enerveaza atunci cand traficul il face sa intarzie la serviciu.

Ajuns la munca, sunt sigur ca ar avea un cuvant de incurajare pentru toata lumea, indiferent ca este un elev sau un coleg de-al lui. Cred ca si-ar face treaba in asa fel incat sa aduca lauda lui Dumnezeu prin ceea ce face. Ar fi un profesor deosebit, care stie sa predea atat geografie, dar in acelasi timp ar fi si un mentor pentru tinerii invatacei. Probabil ar fi mult mai maleabil si, desi ar fi drept, cred ca ar fi si milos. Ar discuta cu elevii, ajutandu-i in toate problemele lor, raspunzandu-le la toate intrebarile lor, ajutandu-i sa inteleaga ca numai viata alaturi de Dumnezeu conteaza. Probabil ca nu ar lasa corigenti, fiindca harul lui este in masura bogata, dragostea lui fiind maxima pentru cei din jurul Lui.

Sunt sigur ca daca ar fi zi de salariu, ar ceda banii celor cu nevoi mai mari, celor saraci, fiinda dragostea lui pentru oameni il face sa se ingrijeasca mai mult de nevoile altora. Ar lua pranzul cu colegii sai si probabil ca le-ar spune cateva pilde pentru incurajarea dar si mustrarea lor. Totul pentru a indrepta mintile si inimile lor spre Cel care ne-a creat.

Dupa serviciu, ar pleca in oras, acolo unde i-ar ajuta pe cei nevoiasi, ar vindeca pe cei bolnavi, ar incuraja pe cei deprimati, ar ajuta pe cei neputinciosi, ar lauda pe Dumnezeu.

Seara ar petrece-o in mijlocul familiei, cantand lauda la adresa Tatalui, rugandu-se impreuna cu cei dragi si incurajandu-i sa lucreze pentru cei din jurul lor. Sunt sigur ca inainte de culcare, ar avea nevoie de ceva timp de meditatie, in liniste, astfel incat El sa ramana in continuare, chiar si pe timpul noptii, sub protectia lui Dumnezeu.

E doar o parere umana despre ce ar face Isus in locul meu, dar sunt sigur de un lucru; eu sunt departe de ce vrea Dumnezeu de la mine… Il rog sa traiasca in locul meu, in fiecare zi, pana la sfarsitul vietii mele…

Niciun comentariu: