vineri, 19 februarie 2010

Tampit sau mandru?

Satana actioneaza in doua moduri asupra gandurilor tale. De fiecare data, daca gandurile nu sunt supuse autoritatii Domnului Isus Hristos, aceste actiuni pot provoca pagube deosebite.


In foarte multe cazuri, Satana vine si spune: ESTI UN RATAT, NU ESTI BUN DE NIMIC, VEZI FOARTE BINE CA INDIFERENT CE INCEPI NU POTI DUCE LA BUN SFARSIT. VEZI FOARTE BINE CA INCERCI SA TE LASI DE ACEST OBICEI SI NU REUSESTI. ESTI SI VEI FI INTOTDEAUNA UN RATAT. II DEZAMAGESTI PE TOTI CEI DIN JURUL TAU SI NU MERITI SA TE IUBEASCA NIMENI. DE ASEMENEA NU ESTI IN STARE NICIODATA SA II FACI FERICITI PE CEILALTI NU ARE ROST SA MAI LUPTI. NU ITI VEI ATINGE OBIECTIVELE PROPUSE. INIMA TA ESTE PLINA DE MIZERIE. VEZI FOARTE BINE CA INCERCI SA FACI BINELE SI NU REUSESTI. NIMENI NU POATE FACE ASTA. DIN VINA TA S-A DISTRUS ACEASTA RELATIE. DIN VINA TA TI-AI PIERDUT LOCUL DE MUNCA. ESTI UN TAMPIT.


Acest tip de inselaciune bombardeaza mintea celui care trece prin greutati, celui dezamagit de viata aceasta, celui care a suferit un esec sau a trecut printr-o tragedie.


Partea buna este ca Dumnezeu vrea sa aiba in stapanire gandurile tale si acolo unde cel rau aduce dezamagire, Dumnezeu aduce speranta. Daca cel rau iti spune ca esti un ratat, Dumnezeu iti spune ca esti atat de important incat Isus a murit pentru tine, atat de important incat Dumnezeu te numeste copilul Lui. Cand Satana iti spune ca nu poti face nimic, Dumnezeu spune ca impreuna cu El toate sunt posibile. Cand Satana iti spune ca nu te iubeste nimeni, Dumnezeu iti spune cat de mult te iubeste El. Cand cel rau iti spune ca ai inima plina de mizerie, Dumnezeu vrea sa schimbe inima veche cu una noua, plina de dragostea Lui.


In al doilea rand, Satana vine in mintea altora si spune: CE PERSOANA BUNA ESTI. ESTI CEL MAI BUN OM DE LA LOCUL DE MUNCA. ESTI PREMIANTUL CLASEI. LUMEA E NOROCOASA CA TE ARE.UITE CE FRUMOASA ESTI. UITE CE BOGAT ESTI. POTI OBTINE CE VREI, RESTUL OAMENILOR NU CONTEAZA, IMPORTANT E CA TU SA-TI ATINGI SCOPUL. ESTI CEA MAI INTELIGENTA PERSOANA PE CARE AM CUNOSCUT-O.


Sunt ganduri magulitoare, care nu fac insa decat sa creasca nivelul de mandrie din tine. E mai greu sa predai gandurile tale lui Isus in aceasta situatie, decat in primul caz. Pentru ca aceste idei despre tine iti plac. Si totusi Biblia spune, prin apostolul Pavel: DEPARTE DE MINE SA MA LAUD CU ALTCEVA DECAT CU CRUCEA DOMNULUI NOSTRU ISUS HRISTOS. Si, de asemenea, spune: NIMENI SA NU AIBA DESPRE SINE O PARERE MAI INALTA DECAT SE CUVINE; CI SA AIBA SIMTIRI CUMPATATE DESPRE SINE, POTRIVIT CU MASURA DE CREDINTA, PE CARE A IMPARTIT-O DUMNEZEU FIECARUIA.


Si in acest caz Dumnezeu vrea sa-ti supui gandurile autoritatii Lui. El iti va da puterea aceasta. El vrea sa evite ca tu sa te increzi prea mult in propriile forte, in propria imagine, in propria frumusete sau bogatie, pentru ca singurele valori sunt ale Lui. Si El da la fiecare, din belsug, pentru Slava Numelui Lui.